''BAKSI'' Konulu Çalışma
Nitelikler: A3 Kağıt Üzerine Akrilik
Baksı, Bakşı, Bahşi adlarıyla bilinen kişi, Eski Türkçe de ''Kam'' diğer deyişle şamanlar için kullanılan belirteçlerden birisiydi. Baksılar ruhlara seslenir, müzikle uğraşır hastalıkların iyileşmesini sağlar, bilgedir, sanatçıdır, edebiyatçıdır...
Baksı çalışması düşey doğrultulu kurallı Orkun yazısı ile bitinmiştir. Buna karşın kendi içindeki özgün bir sözcük yineleme etkisinden ötürü ilk baş sağdaki ''ab'' tamgası bakışıklık sağlama güdüsüyle yüz yönünü tersine çevirmiştir.
Çalışmadaki tamgaların diziliş biçimi aralarındaki boşlukların uyumlu bir biçimde bırakılarak birer koridor ya da kanal oluşturması öngörülerek tasarlanmıştır. Çalışmanın dokusu yukarı aşağı düşey doğrultuda daralma eğilimi göstererek gözü aşağı yönde gezdirtse de bu kanalların oluşturduğu girdap ve akıntı aşağı doğru düşme eğilimine direnir, gözü yeniden yukarı doğru salar. Üstelik aşağı doğru gezinen göz, dokunun sonunda tıkanırken tersi yönünde yol aldığında ilk iki tamga tarafından özgürleştirilir ve gevşetilir.
Tamgalar doğru biçimli kertiklerle yay biçimli kıvrak kertiklerin birbirlerini arkada bırakmayacak bir orantıda bitinmiştir.
Bir anlamda Orkun tamgalarının köşeli özgün yapılarından uzaklaşılmak istenmemiştir.
Baksı çalışmasının kökeninde bir kam ateşi (od) vardır. Yükseklere doğru uzanan yakıcı yalımlar, özünde bir ruhu özgür bırakır. Sanki üstünde oynayan bir kam her an yalımların içinden fırlayacakmış gibidir. Yaramaz ve özgün bir tavırla salınan tamgalar tepedeki şişkin tamga ayraçlarıyla taşıdıkları enerjiyi göğe salar. Baksı çalışmasında oddan çıkan çatırtı ve ıslıkların sesi duyulur gibidir. Eski Türklerde ateşten çıkan seslerin birer anlamı olduğuna inanılır ve ateşin çıkardığı sesler saygıyla dinlenirdi...